دلایل عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی
راز ناکامی و عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی در چیست؟
ایده سازی سادهترین فرایند در مسیر دستیابی به هدف است اما تعیین مشخصههای هدف و برنامه عملیاتی و نیز انجام مداوم آنها با وجود موانع در مسیر، رویهای پیچیدهتر دارد. تمرکز بر اهداف، عاملی مهم در مسیر موفقیت است اما باید میزان پیشرفت و تلاش صورت گرفته را نیز سنجید. اکثر مردم مدعی هستند که از اهمیت هدفگذاری و برنامهریزی در زندگی مطلعاند اما تقریبا 80 درصد این افراد، هرگز برای خود هدفگذاری نمیکنند اما در میان 20 درصد باقیمانده، تقریبا 70 درصد آنها به رغم هدفگذاری، به اهداف خود نمیرسند. اما علت چیست؟ چرا به هدفگذاری و برنامهریزی خود عمل نمیکنیم؟ لازم است تا با دلایل عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی آشنا شویم و تا جای ممکن سعی کنیم این موضوعات را در مسیر پیشرو خود رفع کرده تا در نهایت به نتیجه برسیم. در ادامه قرار است 8 تا از این دلایل را بررسیکنیم. با روشان آکادمی همراه باشید.
-
ترس از شکست و عدم موفقیت:
ترس از شکست و اتفاقات پس از آن موجب میشود فرد از تمام توان خود استفاده نکرده و مسیر را نیز به درستی طی نکند. به عبارت دیگر از دلایل اصلی عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی است که مانع از پیشرفت شما میشود. هیچکس دوست ندارد شکست بخورد و این ترس، ناشی از کمالگرایی افراد میباشد. اغلب افراد به خود و توانایی خود اعتقادی ندارند. طبق دیدگاهشان، در صورت شکست خوردن اطرافیان نسبت به آنها جبهه گرفته و آنها را ناتوان فرض میکنند و در صورت موفقیت نیز به آنها حسادت خواهند کرد. در هر دو صورت چیزی جز شکست عاید این افراد نخواهد شد. به توانمندی خود ایمان داشته باشید و مطمئن باشید که به هدف خود خواهی رسید. یاد بگیرید که بر این ترسها غلبه کنید و به آنها اجازه نابودی اهداف خود را ندهید.
-
تعدد اهداف از دلایل عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی:
داشتن چندین اهداف بصورت همزمان، نامناسب خواهد بود و موجب عدم تمرکز مناسب در کار میشود مخصوصا در حالتی که هیچیک از اهداف بر دیگری اولویت نداشته باشند. این موضوع باعث میشود نتیجه حاصل چندان مطلوب نباشد. اکثر افراد تصور میکنند که میتوانند چندین هدف را همزمان پیش ببرند اما علم چنین چیزی را تائید نمیکند. اولویتبندی را یاد بگیرید تا بتوانید سریعتر به اهداف خود برسید. اگر هنوز هم احساس میکنید نمیتوانید کاری را بر دیگری اولویت داده و آن را تا انتها انجام دهید، فرصتی خوبی است تا با تمرین اولویتگذاری، در مسیر اهداف خود موفق شوید. با اینکار میتوانید پس از تکمیل و انجام برنامه اول خود، به سراغ باقی اهداف بروید.
-
آگاهی کم از جزئیات مسیر تعیین شده:
دستیابی به هدف نیازمند یک برنامهریزی درست است. اگر از مراحل و جزئیات نحوه رسیدن به هدف غافل شوید، طبیعی است که هیچوقت به آن دست نخواهید یافت. طرح پرسش راجب جزئیات طول مسیر و پاسخ به آنها در ابتدا کار، میتواند بسیار مفید واقع شود. اغلب مردم گمان میکنند تنها به روی کاغذ آوردن اهداف و تعیین تاریخ دستیابی کافی است اما پیشبینی اتفاقات در مسیر و آگاهی از نحوه مواجهه با آنها بسیار مهم خواهد بود.
-
کم تحرکی و عدم تعهد به برنامه:
بسیاری از افراد خواهان انجام برنامههای خود و دستیابی به اهداف هستند اما موضوعی که وجود دارد آن است که اغلب آنها در انجام تعهدات خود کوتاهی میکنند. این عدم تعهد موجب میشود تا تمام تمرکز خود را روی هدف نگذارند. تعهد در کار برای رسیدن به هر هدفی مهم میباشد. اغلب افراد قدم اول برای رسیدن به هدف را محکم برمیدارند اما در ادامه مسیر بسیار کم تحرک میشوند. بدون تلاش، هیچ نتیجهای حاصل نخواهد شد. اگر متعجب هستید که چرا به هیچ یک از برنامه های خود نرسیدهاید، بررسی کنید در انجام چه اقداماتی برای رسیدن به هدف کوتاهی کردهاید.
-
به تعویق انداختن کارها:
تعویق انداختن وظایف از مهمترین دلایل عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی میباشد. قانع کردن خود برای انجام وظایف در زمان دیگر، کار بسیار راحتی است و هیچکس بهتر از خودتان توانایی قانعکردن شما را ندارد. هرچند که هیچگاه زمان دیگری نخواهد آمد و تا آن وقت، انگیزه انجام کار نیز کم شده و به پایان رساندن کار، بسیار غیر محتمل خواهد بود. طبق مطالعات Harvard Business Review، بهترین راه دوری از تعلل، تعهد به اطرافیان است. برای اینکه در ذهن دیگران یک فرد دائم تنبل و بازنده تبدیل نشوید، خود را متعهد به انجام کار در زمان خودش کنید.
-
عدم امیدواری به نتیجهبخش بودن برنامه:
بعضی از افراد هنوز به این باور نرسیدهاند که لایق رسیدن به تلاشها و زحمات خود هستند. به این دلیل در بخش حیاتی از مسیر، دست از انجام وظایف خود میکشند و به یکباره همه چیز را رها میکنند. کسانی که خود را لایق رسیدن به موفقیت نمیدانند، از اعتماد به نفس کمی برخوردار هستند که این موضوع بسیار به آنها و برنامههایشان لطمه میزند. داشتن اعتماد به نفس سنگ بنای اصلی رسیدن به موفقیت است. عدم امیدواری میتواند از مهمترین پاسخها به سوال چرا به هدفگذاری و برنامهریزی خود عمل نمیکنیم؟ باشد.
-
عذر کمبود وقت:
داشتن عذر کمبود وقت از دلایل عمل نکردن به هدف گذاری و برنامه ریزی میباشد. موضوع قابل استنباط از این حرفها، عدم در اولویت بودن اهداف است. هر فرد در زندگی خود روزانه 24 ساعت وقت دارد. پس همه چیز تنها به مدیریت زمان و اولویتهای خود فرد باز میگردد. با گفتن اینکه وقت ندارم خود را گول نزنید. چیزی که شما به آن نیاز دارید، میل به انجام دادن کار است. اگر انجام این اهداف و برنامهها برایتان مهم باشد، برای انجام آنها و دستیابی به خواستههایتان از انجام هیچ کاری دریغ نخواهید کرد.
-
عدم کسب تجربه از شکستهای پیشین:
بهبود نتایج حاصل قبلی، از کلیدهای موفقیت در زندگی است. اگر در کاری شکست خوردید، سعی کنید از آن درس گرفته تا مبادا آن را تکرار کنید. در غیر این صورت همان نتایج قبلی مجددا تکرار خواهد شد. متاسفانه اغلب مردم در برنامهریزیهایشان این کار را انجام نمیدهند. آنها پس از شکست، بجای تغییر استراتژی خود و استفاده از روشی جدید و بهتر، سعی در انجام روش قبلی اما اینبار با تلاش و صرف زمان بیشتر دارند. اما نتیجه حاصله تغییری نمیکند. پس، از شکستهای خود درس بگیرید و به پیشرفت خود ادامه دهید.
دیدگاهتان را بنویسید